9 Mart 2013 Cumartesi

Milföylü Çilek Tatlısı Tarifi

Fransız Mutfağından İlginç Bir Tatlı : Milföylü Çilek Tatlısı
Pişirme Süresi: Yaklaşık Olarak 40 ile 60 dakika arası

Milföylü Çilek Tatlısı İçin Malzeme Listesi:

Hamur Malzemesi:
1 kg. un
350 gr margarin
1 yemek kasığı sirke
1 limon suyu
1 çay kasığı tuz
Krema Malzemesi:
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı seker
1/2 su bardağı krem şanti
1/2 su bardağı un
3 yemek kasığı margarin
20  adet çilek
Yarım paket çilek jölesi

Milföylü Çilek Tatlısı Nasıl Pişirilir:

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, sirke, tuz ve limon suyunu yoğurun.Kulak memesi kiramini buluncaya kadar isleme devam edin. Hamuru açın, dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Ayni işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Sütü atesin üzerine alin. Diğer tarafta yumurta ve sekeri çırpın. karışımı, süte ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirin. Kaynadıktan sonra atesi kapatın. soğumaya yakin krema ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın. Hamuru açıp, 7 ye 7 ebadında kareler kesin. Ortasına hazırlamış olduğunuz kremadan biraz sıkın. Üzerine temizlenmiş çileği yerleştirin. Hamurun uçlarını yukarıda birleştirin. Üzerine yumurta sarisi sürüp 175 derece ısıda 30 dakika pişirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföylerin üzerine sürerek servis yapın

Hiç yorum yok: