7 Şubat 2013 Perşembe

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Türk Mutfağından Nefis Bir Tatlı : Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-60dakika

Muhallebili Kadayıf Tatlısı için Malzeme Listesi:

1 paket margarin
Muhallebi için:
6 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı toz seker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 Tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz, vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı toz seker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Pişirilir:

Önce tatlının şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve sekeri bir tencereye koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edin. Taşana kadar kaynatıp tencereyi ateşten alın. Şerbetini soğumaya bırakın. 40 cm çapında bir tepsiyi, erimiş margarinin yarısı ile yağlayın. Kadayıfın yarısını bu tepsiye döşeyin. ayrı bir yerde süt, vanilya, un, nişasta, pirinç unu, tuz ve sekeri karıştırıp, muhallebi kıvamına getirin. Koyulaşınca, muhallebiye 2 adet çırpılmış yumurta sarısını katın. 1-2 dakika daha karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin.Tepsiye yayılan kadayıfın üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. 1 saat bekletin. Erimiş margarini kadayıfın üzerinde gezdirin. Orta ısılı fırında kadayıf kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer tatlı çeşitlerine buradan Tatlılar bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: