23 Haziran 2013 Pazar

Fırında Kefal Tarifi

Kefal Fırında
Mutfak: Türk
Süre: 20 dakika
MALZEMELER
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
2 diş karanfil
5 çorba kasığı zeytinyağı
Veya ayçiçeği yağı
1 kg Kefal ayıklanıp
Halka şeklinde doğranmış)
300 gr. soğan rendelenmiş
300 gr. domates rendelenmiş
2,5 çorba kasığı limon suyu
1/2 çay kasığı tuz karabiber

Fırında Kefal Nasıl Pişirilir:

Kefal pişirmek nasıl oluyor?
Önceden fırını 170 dereceye getirip, işitin. Bir kapta 2 su bardağı suyu, Maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, Süzdürün. zeytinyağı ya da ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın. Kefal balığı Dilimlerini bir tepsiye dizin. rendelenmiş domates ve soğanı balıkların Üzerine dökün. Maydanoz suyu zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine Gezdirin. Tuz ve biberini serpin. Limon suyunu da dökün. Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından alıp önceden ısıtılmış Tabaklarda servis yapın.

Hiç yorum yok: