Pişirme Süre: 60dk
MALZEMELER
30 adet irice iç midye
10 adet ince ağaç çubuk
1 bardak un
Tuz
1,5 bardak sıvıyağ
MALZEMELER
30 adet irice iç midye
10 adet ince ağaç çubuk
1 bardak un
Tuz
1,5 bardak sıvıyağ
Nasıl Pişirilir:
Midye içlerini temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın. Tuz katılmış unun İçinde ters-düz yapın ve karıştırın. Çubukların üzerine üçer dörder adet midye geçirin. Sonra da karbonatlı suya sokup çıkartın. Kızgın yağa atarak 3-4 dk arayla kızartın. Kızaran midyeleri bir tabağa sıralayın. yanında fıstıklı, cevizli ya da Ekmek İçi, sarımsak ve sirkeyle yapılan taratorla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder