25 Haziran 2013 Salı

Levrek Güveç Tarifi


Pişirme Süresi Yaklaşık 40 dakika

MALZEMELER

3 çorba kaşığı yağ
750 g levrk filetosu
150 5 parça halinde
1 limon (kabuğu soyulup, halka dilimlenmiş
1 demet maydanoz yarısı ince kıyılmış, kalan yarısı dalları üzerinde
Bırakılmış)
2 defne yaprağı (5 parça halinde kesilmiş)
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra
halka doğranmış 1 sivribiber sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra 5
parça halinde kesilmis) 1/2 çay k. tuz, tane karabiber
5 çorba k. beyaz şarap (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20
Dakika haşlanması ile elde edilmiş)
5 çorba k. krema (isteğe bağlı

Levrek Güveç Nasıl Yapılır

2 çorba kasığı yağı bir kapta eritin. Kalan bir çorba kasığı yağı küçük Parçalar halinde kesip buzdolabının buzluğuna kaldırın. Levrek filetolarına Limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defne yaprağı, tuz ve tane Biberini ilave edin. şarap, balık suyu ve kremasını da koyup, kabin üzerini Örterek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin. Levrekler pisince kabin kapağını açıp, balıkları bir paletle önceden işitilmiş tabaklara aktarın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. Pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp yarı yarıya çektirin. Kalan 1 çorba kasığı soğutulmuş yağı küçük parçalar Halinde çektirdiğiniz sosa ilave edip, telle kuvvetlice çırparak yedirin. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edin. Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. Levrek buğulamayı sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok: