Pişirme Süresi Yaklaşık 30 Dakika
ızgara telini yağlamak İçin
4 Adet orta boy lüfer
Temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış
30 gr un 4 çorba kasığı
Yârim çay kasığı tuz
Beyaz biber
2 Adet limonun suyu
MALZEMELER
Çorba kasığı ayçiçeği yağızgara telini yağlamak İçin
4 Adet orta boy lüfer
Temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış
30 gr un 4 çorba kasığı
Yârim çay kasığı tuz
Beyaz biber
2 Adet limonun suyu
Izgara Lüfer Nasıl Pişirilir:
Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kasığı ayçiçeği yağı ile yağlayın. balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla Birer çentik atin. Eğer az pismiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve Tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın. Limon suyundan 2 çorba kasığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı Olacak şekilde bir sos hazırlayın. Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. balıklar pişerken, temiz bir fırçayla araşıra hazırlamış olduğunuz bu sostan Üzerlerine sürün. yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin. Balıkları önceden işitilmiş tabaklara alın. Kalan Limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin. Izgara Lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder