7 Haziran 2013 Cuma

Yumurtalı Konsome

Türk Mufağından Yumurtalı Konsome Tarifi

Pişirme Süresi 30 dakika

MALZEMELER:

1 buçuk litre (6 bardak) konsome
1 bardak süt 2 bütün yumurta

Yumurtalı Konsome Nasıl Pişirilir: 

Yumurta
Yumurtaları bir kaba kırın. Telle karıştırarak sütü katın. Tuz, biber Koyun.  4  adet krem karamel kalıbına, ya da 15 cm. Çapında dibi düz bir kalıba boşaltın. İçinde sıcak su bulunan bir tepsiye oturtun. Fırında 20 dakika  pişirin.  Fırından ve sudan çıkartıp soğutun. Kalıpları ters çevirip boşaltın. Pişen  yumurtalı karışımı küp seklinde doğrayın. Yumurtalı garnitürü konsome kâselerine dağıtın. Üzerine sıcak konsome  koyup servis yapın.

Hiç yorum yok: