Türk Mufağından Yumurtalı Konsome Tarifi
Pişirme Süresi 30 dakikaMALZEMELER:
1 buçuk litre (6 bardak) konsome
1 bardak süt 2 bütün yumurta
Yumurtalı Konsome Nasıl Pişirilir:
Yumurtaları bir kaba kırın. Telle karıştırarak sütü katın. Tuz, biber Koyun.
4 adet krem karamel kalıbına, ya da 15 cm. Çapında dibi düz bir kalıba boşaltın. İçinde sıcak su bulunan bir tepsiye oturtun. Fırında 20 dakika
pişirin.
Fırından ve sudan çıkartıp soğutun. Kalıpları ters çevirip boşaltın. Pişen
yumurtalı karışımı küp seklinde doğrayın. Yumurtalı garnitürü konsome kâselerine dağıtın. Üzerine sıcak konsome koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder