Pişirme Süresi:Bir Saat
1.5 kg soğan
6 adet yumurta
3 kilo uskumru
2 su bardağı un
100 gr kus üzümü
200 gr ceviz İçi
750 gr zeytinyağı
1 paket yenibahar
100 gr beyaz fiştik
2 su bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
MALZEMELER
1.5 kg soğan
6 adet yumurta
3 kilo uskumru
2 su bardağı un
100 gr kus üzümü
200 gr ceviz İçi
750 gr zeytinyağı
1 paket yenibahar
100 gr beyaz fiştik
2 su bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
Uskumru Dolması Nasıl Yapılır:
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kirin. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fiştik ve. zeytinyağı ile kavurun. kıyılmış Etleri çekilmiş ceviz İçi, kus üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun Suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una Sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder