Pişirme Süresi:Yaklaşık 60dk
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur olması İçin)
Hamuru Açarken:1 paket nisasta 1 çay bardağı un kullanılacak.
İçi malzemesi için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üst Malzemesi İçin:
250 gr Tereyağı (kızdırılmış)
Baklava Şerbeti Malzemesi:
2 su bardağı seker
1 su bardağından biraz fazla su
Deve Tabanı Baklavası Malzeme Listesi:
2-3 damla kadar limon1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur olması İçin)
Hamuru Açarken:1 paket nisasta 1 çay bardağı un kullanılacak.
İçi malzemesi için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üst Malzemesi İçin:
250 gr Tereyağı (kızdırılmış)
Baklava Şerbeti Malzemesi:
2 su bardağı seker
1 su bardağından biraz fazla su
Deve Tabanı Baklavası Nasıl Yapılır:
Su, limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırıp İçine unu azar azar ekleyin. Eldee iyice çırpın.Karışım henüz cıvık bir halde iken un katarak hamuru kulakmemesinden biraz daha sert olacak kıvama kadar getirin. 20 dakika üzerine bez örtüp hamuru dinlendirin. Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, Nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayi karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarindan toplayın.(büzerek). Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kismindan ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış Tereyağını dökerek fırına Verin.Pembeleşince Fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılıtılmış Şerbeti Üzerine döküp servise sunun. içte size farklı bir tür ev baklavası.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder