2 Şubat 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi

Pişirme Süresi:Yaklaşık 60dakika

Malzeme Listesi:

2 bardak haşlanmış pirinç
yarım kilo pırasa
1 adet havuç (doğranmış)
2 su bardağı yoğurt
yarım demet dereotu
1 adet Patlıcan (küp seklinde doğranacak)
1 domates
2 seker kasığı kuru nane
2 yemek kasığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve kimyon

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır:

Pirincin Pişmesi İçin ilk önce 2,5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp Patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 Dakika kadar kavurun. Pirinçler pisince hazırlanmış olan bu içten pirasalarin İçine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün Sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış Fırında 30 dakika kadar pişirin.Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: