1 Şubat 2013 Cuma

Bonfile Tarifi

Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-60dakika

MALZEME LİSTESİ:


1,5 kg bonfile

1 çorba kaşığı sıvı yağ

16 dilim burger peynir

300 gr tost jambonu

az suda eritilmiş 2 adet et suyu tableti

1 kutu krema

Bonfile Nasıl Yapılır:


Bonfileyi bütün olarak eğer tencereye sığmıyor ise ortadan ikiye bölerek 1 çorba kaşığı Sıvı yağla her tarafı adeta kahverengi olana kadar kavurunuz. Ateş harlı olmalı, ancak bonfilenin içi pişmemelidir. Bonfile içi hafif pembe renkte ve biraz çiğ kalabilir.

Kızartma bittikten sonra bonfile tencereden alnarak soğumaya bırakılır. Ilımık bonfile çok keskin bir bıçak ile 1 cm kalınlğında yuvarlak parçalara bölünür. Yaklaşık 15-16 parça çıkar ve her parçanın ağırlığı 100 gr civarında olur. Servis esnasında her bir tabağa iki parça konulacağı varsayılmıştır.

Dilimlenmiş bonfileleri hafif yağlanmış büyükçe bir fırın kabına diziniz. Her bir et parçasonın üzerine etin büyüklüğüne göre ikiye katlayarak veya katlamayarak burger peynirini ve tost jambonunu koyunuz. Alttan üste sırası Bonfile, Peynir ve Jambon şeklindedir. Daha önce bonfileyi kızarttığımız tencereye 1 bardak kırmızı şarabı 2 tabletle yapılmış et suyunu ilave ederek kaynatınız. Başka bir kapta çırparak katıştırdığınız kremayı da tencereye koyunuz, sadece bir taşım kaynatınız.

Hazırladığınız bu sosu kaptaki bonfilelerin üzerine dökünüz ve kremalı bonfileleri 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika tutunuz.




Hiç yorum yok: