Pişirme Süresi: Yaklaşık 30dakika
1 yemek kasığı margarin
1 yemek kasığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kasar
Malzeme Listesi:
5 adet domates1 yemek kasığı margarin
1 yemek kasığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kasar
Domates Çorbası Nasıl Yapılır:
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave Edilir. 1,5 litre kadar su yavaş yavaş bu karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Başka bir yerde kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla çok küçük parçalar halinde doğranır. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba hafif soğuduktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kıvamına getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Üzerine taze kasar serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder