Pişirme Süresi: Yaklaşık 45 dakika
10 adet defneyaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kasığı zeytinyağı
Malzeme Listesi:
20 adet iri karides10 adet defneyaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kasığı zeytinyağı
Karides Şiş Nasıl Yapılır:
Karideslerin başlarını koparıp kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah bağırsağını bıçağın ucuyla temizledikten sonra yıkayıp kurulayın. Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karıştırarak 10 dakika Bekletin. Baş ve kuyruklarını büküp yuvarlayarak sislere geçirin. Aralarına Yarım limon dilimi, yârim defneyaprağı dörde bölünmüş domates ve yeşil Biber geçirmeyi unutmayın. Karidesleri yağlayın ve çevirerek ateste pişirin. Sebze garnitürleri ve Limon salçasiyla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder