2 Şubat 2013 Cumartesi

Karides Şiş Tarifi

Pişirme Süresi: Yaklaşık 45 dakika

Malzeme Listesi:

20 adet iri karides
10 adet defneyaprağı
5 küçük domates
6 adet yeşil sivri biber
2 adet limon
1-2 yemek kasığı zeytinyağı

Karides Şiş Nasıl Yapılır:

Karideslerin başlarını koparıp kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah bağırsağını bıçağın ucuyla temizledikten sonra yıkayıp kurulayın. Karideslere tuz, biber serpin; 1 limon suyu ile karıştırarak 10 dakika Bekletin. Baş ve kuyruklarını büküp yuvarlayarak sislere geçirin. Aralarına Yarım limon dilimi, yârim defneyaprağı dörde bölünmüş domates ve yeşil Biber geçirmeyi unutmayın. Karidesleri yağlayın ve çevirerek ateste pişirin. Sebze garnitürleri ve Limon salçasiyla servis yapın.

Hiç yorum yok: