Pişirme Süresi:Yaklaşık 45 dakika
Malzeme Listesi:
2.5 litre et suyu (yaklaşık 10 su bardağı kadar)2 orta boy soğan
3-4 adet patates
1 kahve fincanı un
1 küçük paket Tereyağı veya margarin
1 çay kasığı hindistancevizi
yeteri kadar Tuz
Terbiyesi İçin:
1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü:
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
1 çay kasığı kırmızıbiber
1 yemek kasığı kıyılmış maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek
Patates Çorbası Nasıl Yapılır:
-Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renkte Kavurun. Un katin, iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, Hindistancevizi ve tuz koyup yavaş yavaş Kaynatarak 30 dakika pişirin.
-Çorbayı baksa bir kaba süzün. Tekrar ateşe koyun. Terbiyesini yapın ve ateşten indirin. Garnitürüyle servis yapın.
Garnitürün Hazırlanışı:
Yumurta akına kasar peyniri, kırmızıbiber ve Maydanoz ekleyin. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp şeklinde kesip çorbayla servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder