Pişirme Süresi: Yaklaşık 40 dakika
258 gr taze mantar
yarım limon suyu
1çay bardağı un
1 bardak süt
1 yemek kasığı tepeleme Tereyağı
Tuz, yarım çay kasığı kırmızıbiber
Bir tutam Hindistan cevizi
Malzeme Listesi:
8 bardak et suyu258 gr taze mantar
yarım limon suyu
1çay bardağı un
1 bardak süt
1 yemek kasığı tepeleme Tereyağı
Tuz, yarım çay kasığı kırmızıbiber
Bir tutam Hindistan cevizi
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır:
Mantarları güzelce yıkadıktan sonra parçalara bölün; üzerine limon suyu gezdirip Biraz bekletin. Bir tencerede yağı eritin ve mantarları koyup birkaç dakika sote yapın. Et suyunu kâtip 10-15 dakika kaynatın. Sütle unu bir kapta karıştırın ve kaynayan çorbaya katin. Tuz ve baharı Koyup kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder