2 Şubat 2013 Cumartesi

Tarhana Çorbası Tarifi

Pişirme Sürei:Yaklıaşık: 30 dakika

Malzeme Listesi:

100 gr yağsız kıyma
150 gr köy tarhanası
1 adet iri domates
1 çorba kasığı Tereyağı
2 kg et suyu veya su
Tuz

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır:

Tarhanayı bir bardak et suyu veya sade su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekletin. Ardından güzelce bir süzgeçten geçirin ve iyice süzün. Bir tencerede önceden kaynattığınız et suyuna(ya da sade suya) tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın. Küçük bir Tencerede kıymayı Tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve Tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın İçine katin. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.


Hiç yorum yok: