Pişirme Süresi:Yaklaşık 40 dakika
Yarım su bardağı su
2 çorba kasığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 diş sarımsak
1-2 demet dereotu
Malzeme Listesi:
1 su bardağı pirinçYarım su bardağı su
2 çorba kasığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 diş sarımsak
1-2 demet dereotu
Pirinçli Soğan Dolması Nasıl Yapılır:
Bir tavada yağ kızdırıp pirinci hafif kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış dere otu, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler Göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar kaynatin. Soğanların kabuklarını soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine hazırlamış oldugunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin. Dolmaların üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder