2 Şubat 2013 Cumartesi

Pirinçli Soğan Dolması Tarifi

Pişirme Süresi:Yaklaşık 40 dakika

Malzeme Listesi:

1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı su
2 çorba kasığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 fincan tavuk suyu
1 diş sarımsak
1-2 demet dereotu

Pirinçli Soğan Dolması Nasıl Yapılır:

Bir tavada yağ kızdırıp pirinci hafif kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış dere otu, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler Göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar kaynatin. Soğanların kabuklarını soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine hazırlamış oldugunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin. Dolmaların üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırında bekletin.

Hiç yorum yok: