2 Şubat 2013 Cumartesi

Fasulye Çorbası Tarifi

Pişirme Süresi:Yaklaşık 45 dakika

Fasulye Çorbası İçin Malzeme Listesi:

250 gr kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 diş sarmasak
1 buke garni (maydanoz koku, defneyaprağı, kekik sapı vb bağlı olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pırasa
2 tepeleme yemek kasığı Tereyağı
4 orta boy domates
Tuz

Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır:

Fasulyeleri ayıklayıp 4,5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2.5 litre Sıcak suyla ateşe koyun.1 adet soğan, sarmasak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık Ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini Çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca İçinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli Karışıma katın. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup Yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kasık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katın. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.

Hiç yorum yok: