Günün Çorbası :Kırmızı Mercimek Çorbası
Pişirme Süresi:Yaklaşık 30 dakika
1 adet büyük boy soğan
1 kahve fincanı un
250 gr (bir bardak dolusu) kırmızı mercimek
2 yemek kasığı Tereyağı veya margarin
yarım yemek kasığı tuz
Terbiyesi İçin:
1 bardak süt
2 yumurta sarısı
Soğanı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4-5 dakika kızartın. İçine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın. ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katın ve yavaş yavaş kaynatın. Çorbayı iyice süzün. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katın. Bir iki tasım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın. Sütlü terbiye: Eritilmiş Tereyağı (1 yemek kasığı), un(1 yemek kasığı), Süt(3 su bardağı) ve tuzu birbirine karıştırın. Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Unutmayın!
Sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katmayın (limon sütü keser) tadını bozar.
Pişirme Süresi:Yaklaşık 30 dakika
Kırmızı Mercimek Çorbası için Malzeme Listesi:
2 buçuk litre (10 bardak) et suyu1 adet büyük boy soğan
1 kahve fincanı un
250 gr (bir bardak dolusu) kırmızı mercimek
2 yemek kasığı Tereyağı veya margarin
yarım yemek kasığı tuz
Terbiyesi İçin:
1 bardak süt
2 yumurta sarısı
Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır:
Soğanı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4-5 dakika kızartın. İçine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın. ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katın ve yavaş yavaş kaynatın. Çorbayı iyice süzün. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katın. Bir iki tasım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın. Sütlü terbiye: Eritilmiş Tereyağı (1 yemek kasığı), un(1 yemek kasığı), Süt(3 su bardağı) ve tuzu birbirine karıştırın. Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Unutmayın!
Sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katmayın (limon sütü keser) tadını bozar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder