Günün Tatlısı : Fransız Mutfağından Meyveli Terin
Süre: 20-40dk
2 su bardağı vişne (250 gr.)
2 su bardağı çilek (250 gr.)
2 su bardağı frambuaz (250 gr.)
Yarım su bardağ kadar şeker (100 gr.)
10 yaprak taze nane
Süre: 20-40dk
Evde Meyveli Terin Yapmak İçin Malzeme Listesi:
1 kutu hazır meyve jölesi (limon olabilir)2 su bardağı vişne (250 gr.)
2 su bardağı çilek (250 gr.)
2 su bardağı frambuaz (250 gr.)
Yarım su bardağ kadar şeker (100 gr.)
10 yaprak taze nane
Meyveli Terin Nasıl Pişirilir
Hazır meyve jölesini paketinin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Her bir meyve türünü farklı minik tencerelerde, her tencereye eşit miktarda seker koyarak pişirin. Meyveli terini hazırlayacağınız dikdörtgen kabın dibine ilk önce vişneleri yayın. Üzerlerine 3-4 yaprak taze nane serin ve hazırladığınız meyve jölesinin üçte birini dökün. Kabınızı buzdolabına koyun ve jölenin sertleşip soğumasını bekleyin. buzdolabında sertlesmiş jölenin üzerine frambuazları yayın. Tekrar 3-4 yaprak nane serin. Geriye kalan jöle karışımının yarısını ekleyin ve buzdolabında sertlesmesini bekleyin. Meyveli terini dolaptan alin. Sırayla çilekleri, naneleri ve jölenin geri kalan kismini dökerek, meyveli terini iyice sertleşene kadar (2-3 saat) buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder