Pişirme Süresi:Yaklaşık 45 dakika
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma İçi için:
1 su bardağı doğranmış kereviz bası
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kasığı Tereyağı veya margarin
2 su bardağı dilimlenniis elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasığı tuz
1 çay kasığı baharat
Malzeme Listesi;
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma İçi için:
1 su bardağı doğranmış kereviz bası
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kasığı Tereyağı veya margarin
2 su bardağı dilimlenniis elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasığı tuz
1 çay kasığı baharat
Kuzu Kaburga Dolması Nasıl Yapılır:
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde daire şeklinde düz bir Tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmasını önlemek İçin kemik uçlarını folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece Fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava İçinde Tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın İçini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 Dakika daha pişirin. Folyoları çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder