Fransız mutfağından bir tatlı : Meyveli Yoğurt Tatlısı
Hazırlanma Süresi:Yaklaşık olarak 40dakika ile bir saat arası
1 buçuk su bardağı pudra şekeri (250 gr.)
2 su bardağı un (300 gr.)
1 buçuk çorba kasığı tereyağı (25 gr.)
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
300 gr. donmuş vişne
Şurubu için:
2 bardak toz seker (500 gr.)
3 buçuk su bardağı su (875 ml.)
3 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanma Süresi:Yaklaşık olarak 40dakika ile bir saat arası
Meyveli Yoğurt Tatlısı için Malzeme Listemiz:
1 su bardağı yoğurt (250 gr.)1 buçuk su bardağı pudra şekeri (250 gr.)
2 su bardağı un (300 gr.)
1 buçuk çorba kasığı tereyağı (25 gr.)
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
300 gr. donmuş vişne
Şurubu için:
2 bardak toz seker (500 gr.)
3 buçuk su bardağı su (875 ml.)
3 çay kaşığı limon suyu
Meyveli Yoğurt Tatlısı Nasıl Hazırlanır:
Yoğurdu bir kapta krema haline gelinceye kadar el mikseri ile çırpın; pudra şekeri, yumurta, tereyağı ve un ilave edip iyice karıştırın. karışıma karbonatı ekleyin ve eriyinceye kadar el mikseri ile karıştırın. vişneleri döktükten sonra karıştırmaya kaşıkla devam edin. vişneli kek hamurunu, yağlanmış bir fırın Kabına (kare veya dikdörtgen) 2 parmak kalınlığında dökün. Keki 175 °C ısıtılmış fırında, üstü pembeleşinceye kadar (45-50 dakika.) pişirin. Kek hamurunun fırından çıkmasına yakin, bir tencereye şurup malzemelerini koyup, sekeri orta ateşte eritin. Şurubu, 10 dk. kadar kaynatın ve kıvamının sulu olmasına dikkat edin. Pişen kek hamuruna kaynar haldeki şurubu yavaş yavaş yedirin. Tatlınızı dört köse veya baklava seklinde dilimleyip soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder