Günün Çorbası : Yayla Çorbası
Pişirme Süresi:Yaklaşık 30 dakika
yarım bardak pirinç
2 yemek kasığı un
1 bardak süt veya su
2 yumurta sarisi
1 bardak yoğurt
1 yemek kasığı Tereyağı veya margarin
1 cay kasığı kırmızıbiber
2 çay kasığı kuru nane
Pişirme Süresi:Yaklaşık 30 dakika
Yayla Çorbası İçin Malzeme Listesi:
10 bardak et suyuyarım bardak pirinç
2 yemek kasığı un
1 bardak süt veya su
2 yumurta sarisi
1 bardak yoğurt
1 yemek kasığı Tereyağı veya margarin
1 cay kasığı kırmızıbiber
2 çay kasığı kuru nane
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır:
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra et suyu ile birlikte ateşe koyun. Pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin. Tuz ekin.Unu, süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın. Kaynayan çorbaya Katın. 5 dakika daha kaynatın. Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın, çorbaya karıştırıp ateşten indirin. çorbanın üzerine kırmızıbiber ve nane katılmış yağı gezdirin Yayla Çorbanız servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder