Pişirme Süresi: Yaklaşık 30dakika
250 gr koyun eti
125 gr un (1 bardak silme)
1 yemek kasığı Tereyağı (Tepeleme)
yarım yemek kasığı tuz 2 çay kasığı kırmızıbiber
Terbiyesi:
2 yumurta sarisi
1 adet limon
Düğün Çorbası için Malzeme Listesi:
2 litre et suyu (yaklaşık olarak 8 bardak)250 gr koyun eti
125 gr un (1 bardak silme)
1 yemek kasığı Tereyağı (Tepeleme)
yarım yemek kasığı tuz 2 çay kasığı kırmızıbiber
Terbiyesi:
2 yumurta sarisi
1 adet limon
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır:
Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın, pişen eti ve suyunu katın. Hazırladığınız bulamacı azar azar katarak yedirin. Yeteri kadar Tuz ekleyin, 10 dakika pişirin.Terbiyesini içine dökün. Üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder