Çin Mutfağından Soslu Kılıç Balığı
Pişirme Süresi : yaklaşık 30 dakikaMalzeme Listesi:
zeytinyağı
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kılıç balığı
200 gr yeşil zeytin
10 adet defne yaprağı
Taze karabiber, çekilmiş
Tuz
Kılıç Balığı Nasıl Pişirilir:
Önce Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçte güzelce süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir kapta 4 Yemek kasığı zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle Sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve Defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, Serin bir ortamda sosu emmesi İçin 6-7 saat bekletin. Tabağı limon Dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder