Pişirme Süresi: Yaklaşık 40 dakika
MALZEMELER
1 kg taze somon baliği
2 adet limon
Zeytin yağ
maydanoz
Bir çorba kasığı kapari (isteğe bağlı olarak)
Karabiber
Tuz
Tost ekmeği
Somon Balığı Tartar Nasıl Pişirilir:
Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Olabilecek Kalan kılçıkları ayırın. Süzüp ve Soğuduktan sonra baliği ince ince kıyın. Üzerine limon Suyu, zeytin yağı, kıyılmış maydanoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. İyice karıştırın. Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder