26 Temmuz 2013 Cuma

Somonlu Kabak Terin Tarifi


Somonlu Kabak Terin Nasıl Yapılır?


Pişirme Süresi: Yaklaşık 60dakika

MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kasığı taze krema
2 çorba kasığı un
1 çay kasığı köre
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Somonlu Kabak Terin Nasıl Pişirilir:

Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra havlu kâğıt üzerine alın (suyunu çekmesi İçin). Derin bir kâsede, yumurta, krema, un, köre, ince kıyılmış maydanoz, tuz Ve karabiberi iyice çırpın. Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp, unlayın. Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin. Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar ayni işlemi tekrarlayın.Önceden işitilmiş Fırında benmari usulü 45 dakika pişirin sıcak veya ilik olarak servis yapın

Hiç yorum yok: