Pişirme Süresi: Yaklaşık 60dakika
7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr. kıyma
1 büyük bas soğan
1 adet küp doğranmış domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı pastörize yoğurt
1 seker kasığı yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
Malzeme Listesi:
2 bardak haşlanmış pirinç7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr. kıyma
1 büyük bas soğan
1 adet küp doğranmış domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı pastörize yoğurt
1 seker kasığı yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz
Lahana Sarması Nasıl Yapılır:
Yemeklik ince ince doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine Dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 Dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu İçi lahana yapraklarının İçine yerleştirip dolma seklinde sarin. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder