Günün Çorbası: Bezelye Çorbası
Pişirme Süresi: Yaklaşık 45 dakika
2 buçuk litre et suyu(10 bardak)
250 gr (1 bardak) kuru bezelye
2 orta boy soğan
1 küçük havuç
2 yemek kasığı un
2 yemek kasığı (tepeleme) Tereyağı veya margarin
yarım yemek kasığı tuz
Terbiyesi için:
1 bardak süt
2 yumurta sarısı
Garnitürü için:
125 gr un
yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 çay kasığı tuz
Pişirme Süresi: Yaklaşık 45 dakika
Bezelye Çorbası Malzeme Listesi:
2 buçuk litre et suyu(10 bardak)
250 gr (1 bardak) kuru bezelye
2 orta boy soğan
1 küçük havuç
2 yemek kasığı un
2 yemek kasığı (tepeleme) Tereyağı veya margarin
yarım yemek kasığı tuz
Terbiyesi için:
1 bardak süt
2 yumurta sarısı
Garnitürü için:
125 gr un
yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 çay kasığı tuz
Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır:
Bezelyeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra 4-5 saat suda bekletin. Soğan ve havuçları küçük parçalara doğrayıp, yağla birlikte kısık ateşte 4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3 dakika daha kavurun. Et suyu ve Bezelyeyi koyun, kısık ateşte bezelye ezilinceye kadar pişirin.Çorbayı süzgeçten ezerek baksa bir kaba aktarın. Tuz atıp tekrar ateşe Koyun. Sütlü terbiyesini katın ve servis yaparken çorbanın üzerine birer kaşık garnitürden serpiştirin.
Garnitürün Hazırlanışı: Un ile yağı birlikte iyice kıyın, yumurta, tuz kâtip biraz yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Kalem çapında uzun bir çubuk yapın.3 cm uzunluğunda verevine parçalara kesin. Azar azar kızdırılmış yağa atıp Pembe renge gelinceye kadar kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder