Pişire Süresi:yaklaşık 30dakika
500 gr. soğan
1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
2 diş sarmasak
6 yemek kasığı soya yağı
yarım litre hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
100 gr. rendelenmiş eski kasar peyniri
az miktarda maydanoz ve Bir çorba kasığı Amerikan soya unu
Malzeme Listesi:
2 torba kuru mantar500 gr. soğan
1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
2 diş sarmasak
6 yemek kasığı soya yağı
yarım litre hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
100 gr. rendelenmiş eski kasar peyniri
az miktarda maydanoz ve Bir çorba kasığı Amerikan soya unu
Amerikan Usulü Mantar Çorbası Nasıl Yapılır:
Mantarları yıkayın. Çeyrek litre Suda iyice haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan Sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde doğrayın. Sarmisagi ince doğrayın. 3 yemek kasığı soya yağını bir tencerede ısıtın Sebze ve sarımsağın yarısını iyice çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu Bunun İçine dökün. Hepsini dökerek 10 dakika kadar pişirin. ekmeği küp Seklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarımsağı tencerede pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. çorbanın Üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peynir şle birlikte çorbanın Yanında servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder