1 Şubat 2013 Cuma

İşkembe Çorbası Tarifi

Pişirme Süresi:Yaklaşık 40 dakika

Malzeme Listesi:

1 adet koyun işkembesi
1 bas soğan
2 kahve fincanı un
100 gr (4yemek kasığı tepeleme) Tereyağı veya margarin
1 yemek kasığı silme tuz
2 çay kasığı kırmızıbiber

Terbiyesi:
3 adet yumurta sarisi
2 adet limon
1 başsarımsak
1 kahve fincanı sirke

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır:

-işkembeyi temizleyip yıkadıktan sonra 4-5 litre suyla ateşe koyun. İçine Dörde bölünmüş soğan, 4-5 diş sarmasak, ½ limon kabuğu ve tuz katın. Kaynamaya baslarken köpüğünü alın. işkembe yumuşayana kadar, kısık ateş üzerinde pişirin. (Etler pişip de 3 litre et suyu kalınca ateşten indirin.) 

-işkembeyi oyun zarı büyüklüğünde doğrayın.

-Unu 3 kaşık yağla biraz kavurun. Üzerine azar azar işkembe suyundan döküp karıştırın. 10 dakika kaynatın. Sonra da doğranmış işkembeleri katın.

-Üç yumurta sarısı, 1.5 limon suyu, yarım bardak suyla hazırlayacağınız Terbiyeyi çorbaya karıştırın. Kalan yağı eritip kırmızıbiber koyduktan sonra üzerine gezdirin.


Hiç yorum yok: