Pişirme Süresi:Yaklaşık 45 dakika
3-4 adet soğan
2 yemek kaşığıtereyağı veya margarin
2 kahve fincani silme un
Terbiyesi için: 2 yumurta sarisi
yarım lt süt (2 bardak)
-Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek ince yarım halkalar halinde
doğrayın.
-Tereyağıyla beraber biraz kavurun. Un katıp 2-3 dakika karıştırın. Et suyu
Koyup 30 dakika yavaş yavaş kaynatın.
-Süzgeçten baksa bir kaba geçirin. Tuz atıp tekrar ateşe oturtun. Sütle
çırpılmış yumurtayı katarak bir iki tasım kaynatıp ateşten indirin.
-Çorbayı ya birer kişilik kâselere ya da büyük servis kâsesine boşaltın.
Üzerine rendelenmiş peynir serpiştirin. Fırında güzelce kızartıp servis yapın.
Malzeme Listesi:
2.5 litre et suyu (yaklaşık 10 bardak)3-4 adet soğan
2 yemek kaşığıtereyağı veya margarin
2 kahve fincani silme un
Terbiyesi için: 2 yumurta sarisi
yarım lt süt (2 bardak)
Soğan Çorbası Nasıl Yapılır:
-Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek ince yarım halkalar halinde
doğrayın.
-Tereyağıyla beraber biraz kavurun. Un katıp 2-3 dakika karıştırın. Et suyu
Koyup 30 dakika yavaş yavaş kaynatın.
-Süzgeçten baksa bir kaba geçirin. Tuz atıp tekrar ateşe oturtun. Sütle
çırpılmış yumurtayı katarak bir iki tasım kaynatıp ateşten indirin.
-Çorbayı ya birer kişilik kâselere ya da büyük servis kâsesine boşaltın.
Üzerine rendelenmiş peynir serpiştirin. Fırında güzelce kızartıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder