Pişirme Süresi: Yaklaşık 60 dakika
MALZEMELER
50 adet midye İçi
1 bardak un
Yarım bardak su
2 adet yumurta
2 çay kasığı tuz
1,5 bardak sıvıyağ
Taratoru:
100 gr helva fıstığı
2 dilim bayat ekmek İçi
4 diş sarmasak
1 adet limon suyu
MALZEMELER
50 adet midye İçi
1 bardak un
Yarım bardak su
2 adet yumurta
2 çay kasığı tuz
1,5 bardak sıvıyağ
Taratoru:
100 gr helva fıstığı
2 dilim bayat ekmek İçi
4 diş sarmasak
1 adet limon suyu
Kaplanmış Midye Tava Nasıl Yapılır:
Midyeleri temizleyip yıkayın. Bir arasında suyunu giderin. Unun yarısıyla Midyeleri unlayın. Kalan unu, 2 yumurta sarısı ve yarım bardak suyla karıştırın. Boza koyuluğunda olan bu bulamaca, kar halinde çırpılmış iki yumurta akını Ekleyin. Unlanmış midyeleri bulamaca batırın ve kızartarak pembeleştirin. Hazırladığınız taratorla birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder