Mutfak: Türk
Mutfağı
Süre: 25
MALZEMELER
2 yarım lt (10 bardak ) et suyu veya su
¾ bardak pirinç
300 gr (3 orta boy) kırmızı olgun domates
7-8 sap maydanoz
Domatesli Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır:
Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara
doğrayın veya domatesleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalın
Rendeden geçirin. 1 bardak et suyuyla ateşe koyun ve 5-10 dakika
kaynatın.
Kalan et suyuyla temizlenmiş ve yıkanmış pirinci katin. Kısık ateste
Pirinçler yumuşayana dek pişirin tuz katıp kıyılmış maydanoz serpin.
Süre: 25
MALZEMELER
2 yarım lt (10 bardak ) et suyu veya su
¾ bardak pirinç
300 gr (3 orta boy) kırmızı olgun domates
7-8 sap maydanoz
Domatesli Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır:
Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara
doğrayın veya domatesleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalın
Rendeden geçirin. 1 bardak et suyuyla ateşe koyun ve 5-10 dakika
kaynatın.
Kalan et suyuyla temizlenmiş ve yıkanmış pirinci katin. Kısık ateste
Pirinçler yumuşayana dek pişirin tuz katıp kıyılmış maydanoz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder