Türk Mutfağı
Pişirme Süresi : Yaklaşık 30dakika
Su 6 su bardağı 1200 gr
Soğan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya Tereyağı
4 yemek kasığı 40 gr
Un 2 yemek kasığı 12 gr
Pirinç çeyrek çay bardağı 25 gr
Tuz 2 tatlı kasığı 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardağı 200 gr
2 ince dilim bayat ekmek 40 gr
Kırmızı biber yarım tatlı kasığı 1 gr
Pişirme Süresi : Yaklaşık 30dakika
MALZEMELER
Yeşil Mercimek 2/3 su bardağı 115 grSu 6 su bardağı 1200 gr
Soğan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya Tereyağı
4 yemek kasığı 40 gr
Un 2 yemek kasığı 12 gr
Pirinç çeyrek çay bardağı 25 gr
Tuz 2 tatlı kasığı 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardağı 200 gr
2 ince dilim bayat ekmek 40 gr
Kırmızı biber yarım tatlı kasığı 1 gr
Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Pişirilir:
Mercimeği yıka. 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararıncaya değin kavur. Pirinci yıka, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına kat, Kaynayana kadar karıştır. 35-40 dakika pişir. Süzgeçten veya blenderden Geçir, tuzu ekle, tekrar ateşe koy. yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, İçine sıcak çorbadan bir kaç kaşık katarak ılıt. Süt-yumurta karışımını Tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı Kapat. Diğer yandan, ekmeği 1 cm³ irilikte doğra ve tepsiye koy, Fırında Pembe renkte kızart. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber Serperek servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder