17 Haziran 2013 Pazartesi

Sebzeli Balık Çorbası

Türk Mutfağı
Süre: 30dk
Sebzeli Balık Çorbası  için MALZEMELER
2 lt (8 bardak) balık suyu
1 orta boy soğan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasığı tuz 1 kahve fincanı pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasığı un
2 adet yumurta sarisi
yarım  kahve fincanı limon suyu

Sebzeli Balık Çorbası Nasıl Pişirilir:

Sebzeleri ayıklayıp nohut büyüklüğünde doğrayın. Yıkanmış pirinçle
Beraber üzerini geçecek kadar suyla ateşe koyun.
Sebzeler ve pirinç yumuşadığı zaman balık suyu ve tuz katin.  
Bir kapta un, yumurta sarisi, limon suyu, yarım  bardak suyu bir telle çırpın.
Kaynamakta olan çorbaya karıştırın, 1-2 dakika sonra atesten indirin

Hiç yorum yok: