19 Haziran 2013 Çarşamba

İçli Köfte Tarifi

Türk Mutfağından İçli Köfte
İçli Köfte Pişirme Süresi: Yaklaşık 90dakika
İçli Köfte Malzeme Listesi
İçi İçin:
Yarım Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (İnce doğranmış)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pul biber
100 gr Cevizimi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz
Dişi İçin:
yarım Kg Iki Kere Çekilmiş yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
1 Adet Rendelenmiş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
1.5 Su Bardağı Su
Az Miktarda Tuz

İçli Köfte Nasıl Pişirilir:


Önce içli köftenin İçini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralim. Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz İçini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralim. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım. Simdi diş malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Karışımı macun kıvamına gelince ye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın) Diş eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. Şekilde gördüğünüz gibi diş eti elinizle İçi oyuk yuvarlak haline getirelim.Donmaya biraktigimiz iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp İçine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede yağı eritelim. Salça ve su ilave edelim. kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayalım.

Hiç yorum yok: