7 Haziran 2013 Cuma

Bahar Çorbası Tarifi


Pişirme Süresi: 45 dakika ve üzeri

Bahar Çorbası Malzeme Listesi

2 yarım lt (10 bardak) et suyu

125 gr (1 bardak silme) un

100 gr (4 yemek kasığı tepeleme) Tereyağı veya margarin

1 küçük boy havuç

1 küçük boy kereviz

1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye

1 çay kasığı kırmızı biber-tuz

Terbiyesi: 1 yarım adet limon

3 adet yumurta sarısı


Bahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzeleri ayıklayıp nohut büyüklüğünde doğrayın. Üzerini örtecek Kadar sıcak su ve 2 çay kasığı tuz katarak yavaş yavaş kaynatıp 30 dakika pişirin.yağla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katıp yedirin. (Et suyunu Katarken tencereyi atesten alın ve çok iyi karıştırarak yedirin. Aksi halde karışım pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatıp sebzeleri koyun. Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karıştırıp çorbaya katın. Üzerine kırmızıbiber ekin. Güzelce servis yapın.

Hiç yorum yok: