Pişirme Süresi: 30 dakika ve üzeri
Beyin Çorbası Yapmak İçin Malzemeler
2 buçuk lt et suyu (10 bardak)
125 gr un (1 bardak)
2 yemek kasığı tepeleme tereyağı veya margarin
2 adet koyun beyni
1/2 demet maydanoz tuz
Terbiyesi: 3 adet yumurta sarısı
1/2 kahve fincanı limon suyu
1/2 bardak su
Beyin Çorbası Nasıl Pişirilir?
-Beyinleri soğuk suya bırakın. Üzerindeki zarı çıkartıp suyla ateşe koyup haşlayın. Soguduktan sonra fındık büyüklüğünde doğrayın. Unla yağı çorba tenceresinde biraz kavurun. Kalan beyin ve et suyunu Azar azar ekleyip yedirin.10 dakika sonra da beyinlerle tuzu koyun. Terbiyesini hazırlayıp çorbaya karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Pratik tariflerle yemek yapmayı öğrenmek artık çok kolay.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder