4 Mayıs 2013 Cumartesi

Armut Marmeladı Nasıl Yapılır?


Pişirme Süresi: 60dakika ve üzeri

Armut Marmeladı İçin Malzemeler


1.2 Kg armut
600 gr toz şeker

Armut Marmeladı  Tarifi


Armut Resmi
İlk önce armutları güzelce yıkayıp, dörderli eşit parçalara bölün. Çekirdeklerini alıp , çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye yeteri  kadar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe kaynatmaya başlayın. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın.Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Hiç yorum yok: