7 Haziran 2013 Cuma

Borsch (Bors) Çorbası


Pişirme Süresi: 60dakika ve üzeri

Borsch (Bors) Çorbası İçin Malzemeler


3 lt et suyu(12 bardak)

500 gr haşlanmış sığır eti

100 gr Tereyağı veya margarin

2 adet pancar

1 küçük kereviz

1 küçük havuç

bir lahananın çeyreği

2 orta boy soğan

2 yemek kasığı domates salçası veya (3 orta boy) domates

4-5 sap maydanoz

1 adet defneyaprağı

1 adet kırmızı biber

3 diş sarmasak

1 tatlı kasığı seker

1 yemek kasığı sirke

1 yemek kasığı un

1 yemek kasığı tuz


Borsch (Bors) Çorbası Tarifi

Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarımsak, seker ve sirke Koyarak biraz bekletin (renk vermesi İçin) Soğanları 2 mm kalınlığında yârim ay seklinde, kereviz ve havucu da Kibrit biçiminde ve boyunda doğrayın. Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. İri parçalara bölün. Büyük bir tencerede soğanla yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz
Ve Pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve Salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.
3 litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış sigir eti, demet halinde bağlanmış maydanoz, defneyaprağı, kırmızıbiber, doğranmış lahana ve Tuz katıp 30 dakika pişirin. Defne yaprağını, maydanoz demetini İçinden çıkartın. Servis yaparken çorbanın üzerine birer kaşık yoğurt veya eksi krema koyun


Hiç yorum yok: